dimecres, 26 de març de 2014

El conill

El conill



Nom científic: Oryctolagus cuniculus

Família: Lepòrids

Descripció: Mamífer una mica més petit que la llebre; fa uns 35-40 cm de llarg i pesa al voltant d'1'5 kg.
El pelatge és de color grisós i blanquinós, tot i que les races domèstiques presenten més varietat de colors.
Té les orelles llargues i la cua curta.

Les potes del darrera són més llargues que les del davant.

Alimentació: Menja herba, brots, fulles, escorces i fruits.

Reproducció: La femella gesta durant 30 dies i pareix 5-8 cries que en néixer no tenen pèls i tenen els ulls tancats. Els conillets s'alimenten de llet unes 3 setmanes fins que ja poden menjar. La mare pot parir 2-3 cops cada any.

Hàbitat: Els conills viuen en caus excavats per ells mateixos que s'anomenen llorigueres.
Ocupen àmplies zones del territori, amb preferència pels llocs secs que facilitin l'excavació.

Costums: Li agrada sortir a menjar al vespre i en fer-se de dia.
Corre fent petits salts.

Altres informacions: Des de l'antiguitat el conill ha estat apreciat pels humans i criat en captivitat. A la vegada ha estat caçat en estat salvatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada