dilluns, 13 d’agost de 2012

El paó blau o reial


El paó blau o paó reial és un ocell amb plomes de colors molt vius, en el cas del mascle. Aquest, té el plomatge vistós i acolorit, amb tons blau iridiscent, verd brillant, carbassa o ratllat fosc, i una cua llarguíssima que pot desplegar com un ventall vertical. La femella, en canvi, presenta un plomatge de tonalitats brunes i discretes.
Pot mesurar 1,80 a 2,30 m i el seu pes pot arribar als 4 o 5 kg. El seu bec es dur. És omnivor, pot menjar gra, plantes i insectes.
La seva respiració és mitjançant els pulmons a través de dos orificis que té al bec.
Actualment és un animal domèstic que pot viure a parcs i jardins, però és originari de les selves de l’Índia i Sri Lanka.
Fa el niu a terra, fent un forat poc profund i tapant-lo amb fulles de la selva o bé amb branques. De maig a juny pon de 3 a 9 ous i els incova de 28 a 30 dies. Això ho fa la femella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada