diumenge, 12 d’agost de 2012

Els pingüins


Els pingüins viuen únicament a l’hemisferi austral, és a dir,  al sud de la línia de l’equador. La major part habita a les costes gelades del continent antàrtic.

Són animals sociables. Els agrada viure formant grups, tant en mar obert com en terra ferma. Degut al fred que fa a l’Antàrtida, els pingüins viuen junts en grups de 500.000 o més individus, molt apretats, com si anessin en autobús en hora punta, per tal de no passar fred.
CARACTERÍSTIQUES FÍSIQUES

EL CAP: El seu cap és petit, el coll curt i els seus ulls tenen gran movilitat. Poden veure millor sota l’aigua i gairebé no distingueixen el color vermell, mentre que sí que ho fan amb les tonalitats del verd al blau.

LES ALES estan cobertes de plomes molt rígides. Amb elles no poden volar però sí nedar a molta velocitat. També les fan servir per pegar els seus enemics.

AMB EL SEU PIC pesquen, alimenten les seves cries, construeixen el seu niu i es defensen.

EL SEU COS esta cobert per un plomatge de plomes i plumó impermeables. Sota la pell tenen una capa de greix que els protegeix del fred.


LES POTES són curtes i fortes. Cada peru té 4 dits: els tres del davant estan units per una membrana, i el quart dit, situat al darrera, els serveix per aguantar-se quan estan drets.
                       
                        ALGUNS NOMS DE PINGÜINS 
                                                       
                                                       Pingüí reial              
                                             Pingüí de barbeta ratllada 
                                                   Pingüí emperador     
                                                    Pingüí d’Adelia   
                                                     Pingüí crestat  
                                                Pingüí de Humboldt 
                                                   Pingüí de Papua  
                                           Pingüí de penotxa daurada

He apres…

He apres que els pingüins viuen a l`antartida, es dir el pol sud.
He apres que a l`epoca dels dinosaures, els pingüins volaven.
He apres que els pingüins no són mamifers perque són aus.
He apres que els pingüins tenen una mena de forat que es la seva óïda.
He apres que els pingüins neden molt be, en canvi caminant ho fan fatal.
He apres que hi ha 17 especies de pingüins i el mes gran es el pingüí emperador.
He apres que els pingüins tenen molts depredadors.
He apres que els pingüins menjan peixos, krill,gambes,calamars i uns quans mes aliments.
He apres que els pingüins tenen les plomes molt ajuntades.
He apres que els pingüins tenen una capa de greix per no tenir fred.
He apres que els pingüins lliscan sobre el gel quan hi ha vaixada.
He apres que els pingüins quan són grans fan uns viatges molt
grans.
He apres que quan neix un pingüí petit selimente del menjar de la mare que a portat del mar.
He apres que quan els pares dels pingüins sen van, els pingüins fan una mena de ´´guarderia`` i es van canviant per torns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada